Vandaag- Freedom at Fifty

Ik heb wel weer eens zin in ballonnen.

Op weg naar werk, in de auto, kom ik langs een huis dat vol versierd is. De bejaarde en daarmee al lang niet meer representatieve Eva opblaaspop op een bankje, het zo niet grappige 50 stopbord, de goedbedoelde maar publiekelijke onbegrepen woordspelingen op een kartonnen bord. En ballonnen.

Ballonnen zijn heerlijk. Fout, maar heerlijk. Ze symboliseren voor mij het UP gevoel, bind je er voldoende bij elkaar, dan kun je vliegen. De kleuren zijn vrolijk, hoe bonter hoe beter.

Fout zijn ze ook, zo vertelt een groepering mij steeds via Facebook, wanneer we op het werk een ballonnen boog optuigen. Niet duurzaam. Plastic. Helium.

Het duurt nog wel wat jaartjes. Maar voor mijn vijftigste verjaardag vraag ik ballonnen. Opgeblazen heliumballonnen aan een touwtje. En dan vlieg ik er de wijde wereld mee rond. Al was het maar in mijn hoofd. Freedom comes at Fifty.

One thought on “Vandaag- Freedom at Fifty

  1. Hoi Hanneke,

    Kan het niet laten te reageren. Zoek alsjeblieft iets anders dan ballonnen om iets feestelijks te vieren. Ik heb al zo vaak de schade gezien die aangericht wordt bij vogels die al dat plastic binnen krijgen! Ik pleit voor een algemeen verbod op ballonnen.
    Er zijn vast genoeg slimmeriken die een variant kunnen bedenken die niet schadelijk is voor de natuur.

    Groet,

    Kitty

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.