Vandaag- Fuck de feiten

Trump heeft de Verenigde Naties in New York toegesproken. Nou ja, toe gesproken. Het zal wel toe gecommandeerd zijn. Letterlijk Lachwekkend, maar klaarblijkelijk is de communicatie stijl van Trump heel effectief. Omdat hij niet vertelt maar commandeert.

Hij commandeert in repeat. Zegt dus tig keer achter elkaar hetzelfde. In simpele bewoording. Blijft weg van details of uitleg. Build that wall. America first. No good.

Tot zover kan ik nog meegaan met de analyse dat zijn communicatie stijl effectief is. Want, zij het op een andere toon, met een andere uitstraling, ook Obama gebruikte one liners en bleef weg bij details. Hope. Change. Yes we can. Wij, eenvoudige kiezers, of zij, domme Amerikanen, schijnen geen details te willen. Geen inhoud.

Het grote verschil is dat Trump stelsel matig liegt. Al ruim 500 x is hij betrapt op het vertellen van een leugen. En daarmee ben je in mijn communicatie ogen per definitie geen goede communicator meer. Dan verlies je alle geloofwaardigheid en daarmee effectiviteit.

Maar Trump liegt door. Op herhaling. Hij herhaalt hem zo vaak, totdat iemand kei hard zegt dat het een leugen is, en dan moffelt en mompelt hij wat over fake media, maar het leugenachtige zaadje is in het brein geplant. Hij wil niet horen van andere standpunten, argumenten of een genuanceerd wereldbeeld. Fuck de feiten. Zijn mindset is gesloten.

Dit weekend hoorde ik op de radio een van de ex leden van de Hofstadgroep. De Haagse extremisten die uiteindelijk bijna allemaal in de bak in Vught zijn beland. Deze jongen is inmiddels gederadicaliseerd. En vertelt over hoe een extremist denkt, praat.

Zoek en vervang Trump voor islamitische extremist en bingo. Dat wat hij zo haat, is hij zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.