Vandaag- Gelukkig Nieuw Jaar

Het is natuurlijk een gewone dag, zoals alle andere. Met net zoveel uren en minuten, met een op en ondergaande zon. Maar toch, ergens op 1 januari is er dat moment. Dat je het lege, blanco blad voor je ziet.

Het ligt er, smetteloos, onberoerd. Je weet dat wanneer je de eerste streep zet, de kleuring begonnen is. Iets in je wil het open houden, want open betekent dat alles nog kan. Mag. Maar het verlangen naar het vullen is er ook. Daar ver aan de horizon teken je dat nieuwe huis, of die nieuwe baan, auto, bed, tuin.Vooraan op het vel is er opeens heel veel plek voor een nieuwe hobby. Vanuit de linkerkant komen nieuwe gezichten het blad oplopen. Rechts teken je vernieuwde verbindingen met familie en dierbaren. Hoewel je weet dat ze zelden van lange duur zijn, geef je in een verloren hoekje ruimte aan een nieuw voornemen. Al duurt het deze keer maar een dag, een week of een maand, het mocht er zijn. En belangrijkst van al, zonder Picasso te zijn, teken je iets wat lijkt op een gezond lichaam, een gezonde geest. Als nieuw.

Langzaam vul je het blad, aanschouw je de contouren in van een nieuw jaar. Je weet dat er vast nog veel gegumd zal gaan worden, de komende 364 dagen. Dat er gekrast gaat worden, er misschien wel ongewenst hoekjes afgeknipt gaan worden. Dat kleuren zullen vervagen en er zwarte dagen zullen zijn. Maar vandaag nog niet. Vandaag vorm je je jaar zoals jij het graag ziet. Vandaag is alles nog nieuw.

Gelukkig nieuw jaar.

2 thoughts on “Vandaag- Gelukkig Nieuw Jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.