Vandaag-Gisteren

 In de film Groundhog Day beleeft een man dezelfde dag steeds weer opnieuw. Het is een bijzonder gegeven. Want hoe ontsnap je aan die cirkel, hoe kom je weer in het hier en nu?

Mijn blog ondergaat een soortgelijk vicieus effect. Zonder dat ik of mijn blog dat wilden.

Op dinsdag schreef ik, net als elke ochtend een Ochtend Ritjuweeltje. Ik constateerde dat er weinig lezers waren en kweet het aan de vakanties.

Woensdag kreeg ik opeens reacties op mijn ochtend blog. Echter de observaties richtten zich op de inhoud van dinsdag. En ook in de mail (voor degene die aan hebben gegeven het Ritjuweeltje automatisch per mail te willen ontvangen) ging het mis. Woensdag lag de blog van dinsdag op de virtuele mat.

Dus ik weet niet precies wat jij vandaag leest. Lees je de blog van gisteren en denk je dat die vandaag is? Het is een fascinerend gegeven voor een film. Beter dan Groundhog Day. Een dag achter lopen. Denken dat het woensdag is als het al donderdag is. En beleven op die dag wat anderen al een dag eerder beleefden. Dan is de vis opeens voor die persoon verpakt in het nieuws van vandaag, niet van gisteren. En hoe beluister je dan de uitspraken van Trump die op dag 1 de rechts extremisten veroordeelt, dag 2- voor jou pas dag 1- beide kanten, en dag 3 zijn adviesraden opheft die boos zijn over zijn uitlatingen?

Ik hoop dat voor het einde van de week we allemaal weer bij de dag zijn. En voor de uitspraken van Trump maakt het niet uit op welke dag je invalt, ze zijn elke dag onbegrijpelijk en niet om aan te horen.

Fijne dag vandaag/gisteren?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.