Vandaag- Goud

De Paralympics zijn gestart, zo hoorde ik gisteravond op het NOS journaal. De publieke omroep verwaardigde zich nog net 10 seconde van de openingshandeling te tonen, een atleet die van een schans rolde en een salto door de Olympische ringen maakte. Het had toch iets weg van hondjes door brandende hoepels, een hoog rariteitenkabinet gehalte. 

Klaarblijkelijk mochten de Nederlandse sporters meteen aan de bak. En met succes. Een Nederlandse zwemster zette een wereld record neer. Een wereld record!
Het uitroepteken is van mij. Door de NOS werd het record met vlakke stem vermeld. Als dienstmededeling afgedaan. Om nog maar niet te spreken over het ontbreken van enig beeld. Niks filmpje over aantikken van de finish. Zelfs geen verwijzing naar de app of NOS website. Helemaal niets. Ik denk dat Inge, Femke en Ranomi niet van het startblok waren gekomen, als ze maar bevroed hadden dat hun race niet uitgezonden zou worden.
Ik vind het een gotspe.
All men are equal, but some sportsmen get more airtime than others.
Was er niet iets met doel publieke omroep? Belastinggeld om juist ook die dingen te laten zien die commerciëlen nalaten? En bij voorkeur zo, dat een jaar later Heel Holland nog een seizoen wil?
Omdat de NOS het naliet, bij deze:
Lisa. Kruger. Zestien. Jaar. Zwom. Een. Wereldrecord. 100. Meter. Schoolslag. In 1.15,47. Gouden. Plak.
#HULDE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.