Vandaag- Grit in 2018

Grit

Altijd als ik twee weken voor een vakantie sta, droogt mijn blog inspiratie op. Alsof mijn hoofd een vroegtijdig seintje meent te moeten geven aan mijn typende vingers: vergeet niet op tijd uit te loggen. Pak je rust, laadt weer op.

Meestal luister ik er niet naar. Naar dat waarschuwende hoofd. En typ ik door tot de bijna laatste dag. Omdat voortijdig stoppen voelt als opgeven, als tekort schieten. Ik ben altijd een streber geweest.

Streber is een woord waar de agressieve ambitie vanaf druipt. Ik ben er nooit fan van geweest. Het heeft niets sympathieks in zich. Terwijl doorzetten en volhouden helemaal niet verkeerd is.

Gelukkig stuitte ik laatst op een ander woord. Grit. Staat voor doorzettingsvermogen en passie. In het boekThe grit factor analyseert wetenschapper Angela Duckworth dat talent leuk is, maar dat doorzettingsvermogen en passie nog veel belangrijker zijn voor geluk en succes. Omdat je met grit doorzet met iets wat je leuk vindt, waar je passie ligt. Zelfs als je er niet super goed in bent. Kijk, dat snap ik al bloggend.

Ik heb besloten dit jaar te luisteren naar mijn hoofd. En ruim op tijd de typende vingers rust te geven.

En als ik heel eerlijk ben, heb ik al mijn grit nodig voor werk, het voltooien van het nieuwe huis, het verkopen van het huidige huis en gewoon, ook nog een beetje leuk en gezellig zijn… ?

Dus.

Het klinkt ver weg en dramatisch maar: hannekeschrijft met passie en doorzettingsvermogen in 2018 elke werkdag weer. Vol grit :). En hoopt ook dan weer op gritty lezers.?

#laatsteloodjes

#houvol

#happyholidays

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.