Vandaag- Hakken in…

We zijn toch allemaal van de rituelen. Gewoontes. Zo deden we en zo doen we. En opeens worden we eruit gerukt. Worden we gedwongen om een nieuw ritueel te ontwikkelen, iets anders tot gewoonte te maken. 

Wanneer we dat moeten doen zonder dat een externe omstandigheid verandert, noemen we dat chique “uit je comfort zone stappen”. Met een gekke werkvorm. Of “los laten”. Eigenlijk lukt dat zelden. En gaan we toch stiekem met de hakken in het zand.

Deze week leerde ik maar weer eens dat een nieuw ritueel alleen ontstaat als het moet. Niks vrijwillig, of als gedachte oefening. Gewoon keiharde noodzaak. Want deze week verhuisde ik naar een ander gebouw op de campus. Laat me uitleggen wat dat betekent. 

Tot deze week liep ik op gympen van het station naar mijn werkplek. Daar switchte ik zeer sex and the city verantwoord naar hoge hakken. De hele dag liep ik daarop, de afstand van mij kantoor tot dat van mijn meest directe klanten (lees mijn bazen) was goed hooghakkig te doen. 

Sinds woensdag werk ik in een ander gebouw. Dichter bij het station, maar verder van alle andere gebouwen op de campus. Dus mijn wandeltje naar mijn werkplek kan ik op hakken, terwijl ik de rest van de dag eigenlijk mijn onelegante gympen nodig heb. 

Ik creëer een nieuw ritueel. Een nieuwe gewoonte. Naar elke afspraak op de campus ga ik op gympen en neem mijn hakken mee. Om bij de deur van mijn afspraak van schoeisel te wisselen.

Van hakken in het zand, naar hakken in de hand. 

#fijnweekend

2 thoughts on “Vandaag- Hakken in…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.