Vandaag- Healthy ho maar

Het is het seizoen waarin we goed voor onszelf moeten zorgen. De hele trein hoest en niest, bacillen hebben vrij spel.

Ik heb mijn ijskast goed gevuld. Een pak Healthy People blauwe bosbes en framboos sap, vol oxidanten. Ik heb geleerd dat blauw fruit in de winter weerstandsverhogend werkt. Enkele potten Griekse yoghurt met walnoten ernaast. Immers ook honing is goed voor de weerstand en walnoten helpen tegen (kerst)stress. Ik kan er tegen deze winter.

Gisteren hoorde ik op de radio dat het gouden windei was uitgereikt. Blauwe bosbes en framboos van Healthy People heeft gewonnen. Er zit vooral goedkoop appelsap in het pak zo blijkt, de framboos en blauwe bosbessen kun je op een hand tellen. Een glas ‘healthy’ sap bevat meer suiker dan een glas cola. Op de derde plaats staat de Griekse yoghurt met honing en walnoten van Optimel. Inderdaad, er zit geen Griekse yoghurt, geen honing en geen walnoot in.

En natuurlijk hoef je geen naïeve consument te zijn. En snap je dat reclame nog geraffineerder is dan ons voedsel. Maar toch. Een heel imago creëren op gezond en dan zo door de mand vallen?

Geef me dan maar gewoon een stukje chocolade. Of een zakje chips. Daarvan weet ik wat ik eet. Weet ik welke hoeveelheid ongezond is en met welke mate niks mis is.

#happyhealthy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.