Vandaag- Het diepste dieptepunt

Hoe vaak zou het al door haar hoofd geschoten zijn? Was het al bij het opstellen van de lijst voor de Kamer? Toch zeker bij de formatie besprekingen? En waarschijnlijk op een heleboel onbeduidende momenten. Misschien wel tot paniek aan toe. En maar blijven glimlachen.

Gisteravond trad minister van Defensie Jeanine Hennis af. Het moet al een miljoen keer sinds de dood van de twee militairen door haar hoofd gegaan zijn. Hierop ga ik vallen.

Ze is de eerste vrouw op de VVD lijst, de tweede plek innemend op die lijst, zonder twijfel een van de nieuwe ministers in het nieuwe kabinet. Een glansrijke carrière en een glorende toekomst. Tot gisteren.

Vaak hoor je dat een dieptepunt in het leven leidt tot onverwacht mooie hoogtepunten. Inzichten en ervaringen die je anders nooit had gekend, die je sterker maken. Zelfs tot het punt dat men de ervaring niet had willen missen. Dat het dieptepunt het waard was.

Ik geloof best dat dat zo is. En ik geloof ook dat we onszelf dat graag vertellen, en er daarom ook in geloven. Omdat anders het dieptepunt echt te diep was. Als het echt nergens goed voor is geweest.

Ze zal niet vrolijk wakker geworden zijn. Het wellicht zien als krater waar ze nooit meer uit komt.

En natuurlijk zijn feelings facts, toch durf ik te stellen dat haar krater een kuiltje is in vergelijking met dat van de ouders van de omgekomen militairen. Het verlies van je kind. Dat had je graag willen missen.

5 thoughts on “Vandaag- Het diepste dieptepunt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.