Vandaag- Het winnende concept is…

Er is een oorlog gaande. En vandaag werd hij voor mijn neus beslecht.

Op station Den Bosch is het een mini marktplaats. Elke zichzelf respecterende retailketen heeft er een plekje. Hema. Albert Heijn. Etos. Bijna elke zichzelf respecterende keten.

Gisteren hoorde ik dat Jumbo opnieuw als goedkoopste supermarkt is beoordeeld. Groot en goedkoop, waarom ben je dan niet op een station, waar in potentie de meeste impuls aankopen per dag worden gedaan?

Jumbo vecht zijn retailoorlog elders uit.

500 meter van het station bevindt zich een tweede Albert Heijn to go. Dus wat je op het station vergeten was aan impuls, kun je 500 meter later goed maken. Of andersom. Terwijl ik langs die to go fiets zie ik grote plakkaten op de ramen. “Er is een tijd van komen en er is een tijd to go”.

Jumbo speelt een heel ander spel dan al die retailers op het station. Op diezelfde 500 meter van het spoor, pal tegenover de Appie, staat sinds kort een Jumbo citymarket. Groter dan de to go, veel ruimer assortiment, ingericht op kleine en maaltijdvullende impuls aankopen. Met speciale merkjes drank, het Swinkels van Bavaria en de Aranciata Rosso van Pellegrino. Je ziet er het concept van de door de familie Van Eerd aangekochte La Place in terug. Verleidelijk. Bloody briljant.

De oorlog is vrees ik beslecht. Goedkoper én slimmere vernieuwende concepten. Nu maar hopen dat Jumbo ook nog een keer wordt beoordeeld op vriendelijkste personeel. Tot nu toe lijken de restjes pubers (die niet meer bij de AH aan de bak konden) de Jumbo te bevolken. Brr…

Toch nog werk aan die mooie winkel jumbo?.

Of lees hoe de appie dat doet

One thought on “Vandaag- Het winnende concept is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.