Vandaag- Het wordt niet warm

Hè heerlijk. Een narrig echtpaar in het viertje met me. De trein is rumoerig, ramen staan open om de trein wat lucht te geven, tieners praten hard en opgewonden, vakantie, zon, vrijheid. Geen vuiltje aan hun lucht. 

Manlief zit op zijn mobiel teletekst te lezen. Zij is verstoken is van een eigen exemplaar. Een mobiel is wel genoeg, zal hij hebben geoordeeld. Dan zijn ‘we’ altijd bereikbaar. In haar poging tot een gesprek blaft hij haar toe dat hij er niks van verstaat. En is weer terug in zijn mobiel. Zij zucht, kijkt hem nadrukkelijk aan, zucht nog een keer, kijkt nog een keer, om ten slotte demonstratief haar hoofd van hem af te wenden. Het gaat volledig aan hem voorbij. Ik gok dat ze dit soort taferelen al een jaar of 40 opvoeren. Zonder het te beseffen.

Het is zo’n stel dat je zou gunnen om weer eens de foto’s van vroeger te pakken. Hen te laten zien hoe verliefd ze toen naar elkaar keken. Het is zo’n stel dat je een surprise weekendje weg zou gunnen. Met een mooi diner in een zonnige tuin ze weer laten ontdekken dat wat eens leuk was aan de ander, er nu nog steeds is. Als je maar even zoekt. Of goed kijkt. Ik zou hem in zijn zij willen porren en zeggen “kijk eens naar je vrouw met wat warmte.” En ik zou haar tegen gaat voet willen schoppen: “lach eens naar je man met wat warmte.”
Maar hij kijkt boos en zij kijkt weg. Het wordt niet warm vandaag.
#30graden #lovelyday

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.