Vandaag- Hoedjesdag

Deze zomer betrof het Schiphol. Door extra strenge veiligheidscontroles werd iedereen aangeraden met de trein naar de luchthaven te komen. Ik had niet willen ruilen met de woordvoerder van de NS. Die moet met samengeknepen billen in de trein gezeten hebben. Want stel je voor, je roept het halve land op om gebruik te maken van jouw vervoersmiddel, en dan blijkt er ‘een probleem met de bovenleiding’. Menig mens zal zich dan toch afvragen wiens bovenleiding niet helemaal functioneert.

Deze zomer ging het goed. Vandaag gaat het goed mis.
Prinsjesdag. Inmiddels toch meer het Royal Ascot van Nederland, aangezien (ook traditioneel) de begroting van ons land steevast twee weken van te voren uitlekt. De Telegraaf en RTL4 als de Hansje Brinkers van ons land bepalen hoeveel er doorsijpelt naar het volk.
Ministers staan met monden vol tanden, oppositie vindt het lekken beledigend voor Kamer en Koning. Heerlijk, het parlementaire jaar is weer begonnen. Besturen op hoofdlijnen.
Om de hoedjes parade en enkele verdwaalde pagina’s&paarden te aanschouwen, gingen men best met het openbaar vervoer naar de parlementaire hoofdstad. Sterker nog, reis je met een hoed op, dan is je openbaar vervoer reis gratis, zo adverteerde 9292.
En dan staan daar die hordes gehoede mensen. Te drommen op het spoor. Allemaal die fuik in die Utrecht heet. En dan komt daar die woordvoerder. Zwetend met 20 graden. Stamelend omroepen: “tussen Utrecht en Den Haag rijden vandaag geen treinen. Oorzaak is een beschadigd spoorviaduct. Er worden bussen ingezet. De extra reistijd is meer dan een uur.”
De menigte stormt op hem af. Hoed je!
#perfect #prinsjesdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.