Vandaag- Holy now

Uit een huis dicht bij het station komt een man naar buiten. In openvallende ochtendjas. Als hij ziet dat ik langsfiets én observeer, slaat hij hem onhandig weer dicht. Even denk ik dat hij de krant uit zijn voortuin komt vissen. Het geidealiseerde beeld van een jonge bezorger op de fiets die de krant als een rolletje over de heggen slingert. De zon schijnt, we zwaaien naar elkaar. Happy homes. Inderdaad, een Amerikaans tv serie beeld. In Nederland brengen 18 plussers de krant rond per auto.

Hij komt handen te kort, onze ochtendjasman. Want het is geen krant die hij van zijn tegels schraapt. Het is iets viezigs. Met een stukje keukenrol probeert hij de schade te beperken. Is het een vogel, aangevallen door de hond van de buren? Een muis door zijn eigen kat? Of gewoon een hoopje stront?

Holy cow wat een slecht begin van je dag.

Bij het station zelf stapt een vrouw moeizaam uit een auto. Slecht ter been. Vermoeid zucht ze dag tegen de chauffeur en duw het portier dicht. Te zacht, niet op slot. Bij de tweede poging ramt ze haar handparaplu in het portier. Deur dicht en deur deuk. Ik hoor de chauffeur vloeken. Ook die is niet blij.

Gisteren was het Pinksteren. Het is ook dit jaar weer gelukt. De Heilige Geest op ons neergedaald.

Ik vrees dat hij enkele zieltjes gemist heeft gisteren. Hopelijk komt er nog een restje Heilige geest met de regen mee vandaag. Zodat het leven ook de ochtendjasman, de moeizaamterbeenvrouw en haar deukchauffeur vanaf nu weer toelacht.

Holy now.

#holycow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.