Vandaag- Hulpsint

Ik had mijn debuut gisteravond. Ik was gisteravond hulp sint. Of Piet.

Mijn jonge buuf heeft kleine kinderen. Jong Sinterklaas geleerd is oud gedaan. Via de app kwam het verzoek. Bescheiden. Even op het raam te tikken. Ik appte ja.

Toen volgden meer gedetailleerde instructies. Strooigoed naar binnen gooien, een zin roepen, nog wat gillen en afsluiten met een paar stevige bonzen op de voordeur.

Klokslag kwart voor zeven toog ik naar de buren. Soepel op mijn gympies, om snel weg te kunnen. Ik had geleerd van mijn overbuurman, die ruim tien jaar geleden bij ons dit trucje moest uithalen en niet op tijd wegkwam op zijn tuinklompen. Hij verstopte zich in onze voortuin. Dat zou mij niet overkomen.

Ik open de poort van de omheining. Prompt knalt de schriklamp aan. Knetterfel. Nu maar hopen dat de kleintjes niet reageren op het licht. Er gebeurt niets. Ik loop naar de voordeur over de knerpende en knisperende kiezels. Herrie alom, maar geen beweging in het huis. De deur staat op een kier, het afgesproken kommetje vol strooigoed staat naast de zak met cadeautjes. Ik wacht even, haal diep adem en schreeuw dan met mijn zwaarste stem: “Lekker strooigoed voor al die mooie liedjes!!” Oer kreten blijven steken in mijn keel. Ik bons op de houten deur, sla op de raampjes, bons nog wat meer. Ik zie of hoor niets. Helemaal niets.

Na een laatste blik op de verlichte hal ren ik weg over de kiezels, poort door, de straat op. Nog steeds geen enkel geluid, geen voordeur die open gaat, geen oeh of ahs.

Ik loopt terug naar huis. Mijn knokkels kapot geslagen op het hout, mijn stem van slag, maar verwonderde kindjes, ho maar.

Hulpsint. Ik zet het even nog niet op mijn cv. ?

One thought on “Vandaag- Hulpsint

  1. De jonge buuf hier ?
    Je debuut ging voortreffelijk! De tekst “ik heb ‘m wel gehoord, maar niet gezien!!?!” is nog uren gehoord. Je hebt het dus Piet-waardig uitgevoerd!
    Ik heb al wel een adresje voor je voor volgend jaar. Mits je behoefte hebt aan 5 minuten een verhoogde bloeddruk uiteraard ?

    Nogmaals dank!

    PS nog een kleine anekdote. Vandaag kwam nog een Sinterklaasnummer voorbij en na de tekst “hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie tikt daar zachtjes tegen het raam” riep dochterlief “neehee, aan de deur”. Dus het waren de knokkels waard (voor ons dan hè).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.