Vandaag- Inchecken op het station

We hebben zo allemaal onze eigen rituelen. Gedraginkjes waar we ons nauwelijks meer bewust van zijn. De handelingen op het station die je verricht zonder nadenken. Inchecken. Daar gaan staan waar je weet dat de uitstapcoupe van je trein stopt.

Sommige dingen doe ik nooit op een station. Zitten. Ook een ritueel, maar dan in zijn afwezigheid. Met verbazing kijk ik dan ook naar de man die met heel zijn billen op het stationsbankje gaat zitten. Het oogt bijna lekker, een comfortabele chaise longue.

Hij gaat niet alleen zitten, maar legt ook zijn hoofd in zijn nek, alsof hij de vroegste, nog niet aanwezige zonnestralen vast wil vangen. De armen zacht gevouwen voor zijn lichaam sluit hij zijn ogen en denkt diep na. 

Zijn ritueel. Ongetwijfeld. Zijn moment van bezinning op de vroege ochtend. Wat gaat de dag brengen, wat en wie is belangrijk, hoe voel ik me, waar sta ik, ben ik nog mezelf? 

Dat is nog eens wat je noemt inchecken op een station. Je eigen station. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.