Vandaag- Is de ander er voor je*

Mensen zijn gezelschapsdieren. De extraverten vele malen meer dan de introverten, maar zelfs de meest naar binnen gekeerden, genieten van menselijk contact. Dat onbewoonde eiland, of het nu Mavuva in Fiji of het Nicaraguaanse Pink Pearl Island is, het blijft onbewoond.

We zoeken én vinden liefde, steun, vriendschap en echte betrokkenheid bij anderen. Bij vrienden, partners, familie, kennissen, collega’s, buurtgenoten. Ze scherpen onze geest, verlichten ons lijden, vergroten ons plezier en dragen onze last met ons.

Dus wanneer je onder het mes moet voor een zware operatie, wanneer je solliciteert naar een nieuwe baan, wanneer je wacht op de uitslag van een MRI of een examen, wanneer je ontslagen wordt… maar ook wanneer je succes hebt, een wedstrijd wint, de baan krijgt, wanneer … (het is hoop ik een hele lange invuloefening), zijn ze er voor je.

De mensen die jou liefhebben. Om je hand vast te houden, mee te denken, je te omhelzen, je te troosten, je kracht te geven. Om je te helpen het beste uit jezelf te halen, hun kennis en kunde voor jou, en samen als team, in te zetten, hun ervaringen en liefde te delen, hun blik op de wereld te geven, zodat jij die kunt benutten.

Met vreugde constateer ik dat we zonder elkaar nergens zijn. Dat er altijd iemand voor je is. Die jou leuk vindt, die jou kent, je instincten snapt en kan duiden.

Zodat op dat ene moment, je nooit echt alleen bent.

*mijn blog van vrijdag zette mij aan tot denken, klopt het wat hannekeschrijft? Vandaag de andere kant van die menselijke medaille. Minstens zo waar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.