Vandaag- Is er geen onderscheid

Ik kan er niets aan doen. En schaam me er echt wel voor. Op het nieuws zie ik hoe een ontplofte tank een enorme krater heeft geslagen. Rookpluimen 9/11 waardig. Slachtoffers die worden afgevoerd, straten in paniek. Ruim 90 doden.

Ik zie het en bespeur een heel ander gevoel dan bij de manchester explosie, de Brussel aanslag of je suis Charlie. Waar samen 69 doden vielen.

De aanslag van gisteren vond plaats in Kabul, Afghanistan. Hij krijgt ├╝berhaupt media aandacht omdat de aanslag is gepleegd in de diplomatenwijk. Dat is toch anders dan anders. En dus meldenswaardig.

Ik vind het bizar, van de media maar vooral van mijzelf. Dat ik bij de ene aanslag denk “ja, dat hoort bij oorlog” en bij de andere “wie durft mijn vrede te verstoren”. Alsof in een geglobaliseerde wereld er nog een daar en hier is.

Dan kom ik alsnog bij zinnen. Onschuldige burgers doden in een laffe aanslag. Het maakt niet uit waar. Het is misselijkmakend. Altijd en overal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.