Vandaag- Is het hondenweer

Tijdelijk verstoken van een fiets, wandel ik naar het station. Hoewel ik weet dat wandelen goed voor je geest is, ren ik bij voorkeur. Zoals kinderen geen hapje gezondheid maar een vliegtuig naar binnen gevoerd krijgen, zo verzin ik iets om de wandeling sneller te doen gaan.

Ik stel me voor dat het hengsel van mijn handtas een lijn is. En mijn tas de bijbehorende hond. Ik heb niks met dieren. Honden. Het is tien over zeven, het regent. Corvee. Het beest moet worden uitgelaten.

Ik passeer huizen met ochtendtv, waar zouden we zijn zonder. Een fel licht springt aan wanneer tas en ik langslopen. Better safe than robbed. In een gemeenteplantsoen ontdekken we naast de standaardpisboom een kleine loot. Dat is snuffelwaardig. Even verderop een berg bladeren waarin het heerlijk rollen en tollen is. Ik trek aan het hengsel, we moeten voort. Tegelijkertijd geniet ik van de pret die mijn tas heeft. Onbevangen, bijtend in eigen staart. De regen neemt toe, we springen in plassen.

En voor ik het door heb, volledig ontspannen en fris, arriveer ik op het station. Wat een heerlijk begin van de dag.

#leenhond #anyone?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.