Vandaag- Is niet leuk een understatement

“Niet leuk?” Hij schudt zijn hoofd. “Wacht effe, niet leuk is echt een understatement. Ik vind het verschrikkelijk.”

Als ik geen hekel had gehad aan hoofdletters en uitroeptekens in teksten had er VERSCHRIKKELIJK!!!!!! gestaan.

Hij zit in het viertje voor me en hoewel hij zijn stem beschaafd houdt, spat de emotie van hem af. Zijn vriendin probeert hem te helpen, zoals vriendinnen dat doen. Terwijl ze haar make up opbrengt, komt ze met tips: “probeer het bespreekbaar te maken. Probeer iemand in vertrouwen te nemen. Probeer. Probeer. Probeer.”

Ik hoor hem hummen zoals mannen dat doen. Eigenlijk zeggen ze ‘ik hoef jouw oplossing niet. Ik wil alleen erkenning voor mijn probleem. Ik wil alleen dat je luistert.’

Zij luistert zoals vrouwen luisteren. Niet. Ze begint te vertellen wanneer het zo K.U.T. op háár werk was. En wat zíj heeft gedaan daaraan.

In eerste instantie geeft hij nog even tegenwicht. Doet hij een poging het gesprek weer naar zichzelf te draaien. Zonder succes. En des te te meer zij door ratelt, des te aantrekkelijker wordt de natuur buiten voor hem.

Bij mijn eindbestemming hoor ik alleen haar nog maar. Visionair willen zijn, ergens naar toe willen, dit is een beginnetje… grote woorden.

En hij? Hij kijkt stilletjes uit het raam.

One thought on “Vandaag- Is niet leuk een understatement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.