Vandaag- Je kleine zelf

Eens leerde ik van Kees Gabriels dat je je talent kunt ontdekken door terug te gaan naar je jeugd. Wat je toen leuk vond, welke rol je toen speelde in groepsprocessen, je hobby’s van toen, geven een goede indicatie van waar nu je talent ligt.

Dit weekend besloot ik die wijsheid toe te passen op stress reductie. Als mijn jeugd me kon leren het beste uit mezelf te halen, zou diezelfde jeugd me ook kunnen vertellen hoe ik het slechtste van mezelf kon wegnemen. 

Ik groef en vond wat ik zocht. Eentje was eenvoudig. Lees een boek. Als kind ontsnapte ik aan de echte wereld door in de wereld van een verhaal te stappen. De serie De Vijf sleepte mij door vele uurtjes van niemand-om-mee-te-spelen heen. Ik had opeens vijf vrienden. Vooruit, vier en een hond. 

De tweede was minder voor de hand liggend. Mijn vader zag het vroeger als een leuk familie uitje om op zondag met ons door de bossen te gaan hardlopen. Dat was goed voor me. Als kind hield ik meer van de ‘niet goed voor je’, maar er was geen ontkomen aan.

Fascinerend genoeg is dankzij al die verplichte zondagen nu rennen iets wat me rust geeft. Net als lezen. Dit weekend heb ik op zondag een uur gerend. Door de bossen van de hardloopband. Daarna ben ik sinds lange tijd weer eens een boek gaan lezen. En zit nu mentaal in een azc dankzij ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’.

Zo dus. Talent voor je leven krijg je door dicht bij jezelf te blijven. Je kleine zelf. 

#giveitatry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.