Vandaag- Karma

 

De kerstvakantie bracht ik door in Bangkok. Stad van wereldformaat. Sinds een aantal jaren is Bangkok een skytrain rijk, boven het wegdek waar de spits zich uitstrekt van vier uur in de middag tot 22 uur ’s avonds, zoeft de bevolking Gotham style door de lucht.
Thai zijn vriendelijk. Behulpzaam. Bezig met het goede doen. Wetend dat elke daad een gevolg heeft. Karma. In dit of een volgend leven.
De skytrain komt het perron binnen. De deuren openen zich op de exacte plek waar twee pijlen op de grond staan geschilderd die richting perron wijzen. Voor de uitstappers. Links en rechts daarvan elk een pijl op een stoeptegel wijzend richting trein. Voor de instappers.
Elke verkeerskundige kan dat bedenken. Ook in Nederland. Opmerkelijk is dat de Thai ook in de spits van de skytrain is wie hij is. Op elke stoeptegel achter de eerste pijl staat een Thai. Zo vormt zich een ordentelijk lint van wachtenden. Dat tegel voor tegel beheerst en vriendelijk oplost bij het instappen. Uiteraard pas nadat iedereen is uitgestapt.
Ik probeer het vakantie gevoel nog even vast te houden. En doe als de Thai bij het instappen van een NS coupe. Het geduw en de gefronste blikken van collega reizigers negeer ik. Dat is hun karma.
#morgenweer
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.