Vandaag- Kerstboom eruit…

Zo. Hop. Dat was ‘m weer. De kerstboom. De industrie denkt dat daar waar voor die drie weken kerstversiering niets stond, ik nu een immens gat ervaar. Een gat wat onvermijdelijk gedicht moet worden. Met een kamerplant. Really?

Dat is toch treurig? Zo’n surrogaat? En hoe zou een ficus in vredesnaam het zelfde gevoel moeten oproepen als een versierde boom met vrolijke lichtjes? Het is als willen kaasfonduen en eindigen achter een boterham pindakaas. Ergens een hele vage zweem van herkenning, maar het slaat nergens op. Een wentelteefje was net zo zinnig of zinloos geweest. Ook brood met iets er omheen. Of een bakje yoghurt met muesli. Ook vloeibaar en in het crèmewit spectrum.

Het zou de plantenindustrie sieren (pun intended) wanneer ze vóór de kerst de strijd met de kerstboom aan zouden durven. Er een gelijkwaardig product van zouden durven te maken.

Ik denk dat het verstandig is dat ze dat niet doen. Het lijkt me een strijd die niet te winnen valt. Maar ze zouden er ook verstandig aan doen januari te laten voor wat het is. En als Nederland dan na een saaie, koude, kleurloze maand denkt, hé, ik mis iets, dan in februari toeslaan. BAM met die BONSAI!

#6januarikerstboomeruit

#kamerplanternietin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.