Vandaag- Kick ik nog even niet af

verslaving

Zelf ben ik nooit verder durven gaan dan een enkele joint. Verlies van controle is zeg maar niet mijn ding ;).

Met enige regelmaat vragen lezers mij of ik niet helemaal gek word van elke dag moeten schrijven. Of het niet een vreselijk dwingend iets is, en hoe ik het in hemelsnaam toch volhoud.

Ik ben nooit verder durven gaan dan een enkele joint. Maar ik denk dat het dagelijks bloggen is als een heroïne verslaving.

Eens begonnen ontdekte je dat het je een vrij gevoel gaf, dat je er gelukkig van werd, dat je de wereld aankon door de pen op papier te zetten en je fantasie even de vrije loop te laten gaan. Dat gevoel wilde je elke dag wel. En je gaf eraan toe. Elke dag, al was het maar even, dat schrijfshot.

Maar zoals het ook met heroïne verslavingen gaat (sprak zij onwetend wijs), is niet elke shot even hemels of bevredigend. Zijn er echt dagen dat je liever niet wilt, maar het systeem is zo geprogrammeerd dat je eigenlijk niet meer zonder kunt. Zijn er echt dagen dat er alleen maar crap uit je pen komt en dat het gelukzalige ver te zoeken is. Maar je vertelt jezelf dat het morgen weer beter is. En dat je ook je lezers niet mag teleurstellen. De junk die het zielig vindt voor de dealer als hij een dag niet afneemt.

Ik ga echt wel een keer afkicken. Ooit.

#hannekeschrijftmaandagweer

#fijnweekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.