Vandaag- Kun jij een minuutje missen?

We missen leestijd. Letterlijk. Tijd om te lezen. Dus missen we opbouw van concentratie vermogen, reductie van stress en verbeterde sociale vaardigheden. Huh? Door het lezen van een boek of artikel?

Zes minuten lezen per dag vermindert je stress met 2/3. Ja, wetenschappelijk bewezen. Maar eigenlijk ook best beredeneerbaar. Immers lezen dompelt je onder in een andere wereld. Je ontspant je spieren en je wordt rustiger.

Door het lezen van literatuur verplaats je je in de hoofdpersoon. Je voelt en proeft zijn emoties. En yup, daardoor word je zelf ook empathischer naar anderen.

Geheugen en concentratie trainen lijkt me evident. Om nog maar niet te spreken over het uitbreiden van je woordenschat.

Maar we missen leestijd. Denken we.

Want misschien heb je wel net een paar minuten, of zelfs een kwartiertje. Wat je normaal zou weg piekeren, kun je ook lezend doorbrengen. Steeds meer e reads vertellen je bij aanvang in hoeveel minuten je het kunt uitlezen. Nudging noemen we dat. Een subtiel duwtje in de goede richting om gedragsverandering te bewerkstelligen.

Ik vind het wel wat. Dus vanaf vandaag ook op Ochtend Ritjuweeltjes: Reading time.

En laten we eerlijk zijn, dat is #minuutjeswerk

#deelhetvoort

2 thoughts on “Vandaag- Kun jij een minuutje missen?

  1. Lezen is mijn favoriete hobby 😉 dus ik ben blij met jouw stukje van vandaag. Je hebt volkomen gelijk over de invloed van het lezen van een fijn boek. Ik lees ongeveer 100 boeken per jaar maar ik schrijf over 80 van die boeken een recensie en over 20 van die boeken zelfs een leesrapport dus het helpt me ook mijn gedachten ordenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.