Vandaag- Lach, hoe beLACHelijk moeilijk het ook lijkt 

Als zestien jarige draaide ik ver weg in de VS graag het liedje “don’t worry, be happy”. Ik zong het (vals) mee en danste erop. Zonder me heel bewust te zijn van de woorden, gaf het me energie. Bracht het een glimlach op mijn gezicht en verminderde het de stress van het niet kunnen aarden alleen in het verre land.

Pas vandaag realiseer ik me hoe simpel de woorden zijn. Maak je geen zorgen, wees slechts blij. En, in hun simpelheid, hoe waar de woorden ook zijn. Zorgen maken doe je zelf. Het is een keuze. Zorgen en negatieve gedachten leiden tot stress en angst. Negativiteit is een gevoel van controle: zie je wel, het gaat mis.

Ik zet don’t worry be happy extra hard aan op mijn oortjes. Het is tijd. Tijd om te doen wat 28 jaar geleden al effectief bleek: de knop omzetten. Het is tijd voor een glimlach. Hier en nu. Omdat een glimlach vanzelf zorgt voor een lach, voor een positieve kriebel, gedachte, woord of handeling.

Positiviteit. Dat klinkt zo über happy. Zo mindfull correct. Zo citaten wijs. Zo LINDA.

Het maakt me niet uit. Het is waar ik, jij, wij gelukkiger van worden. Gelukkiger dan van negativiteit. Een open deur van jewelste, maar belachelijk moeilijk om in de praktijk te brengen.

Ik ben klaar met mijn eigen gezeur, -treur.

Vandaag draai ik alles thumbs up. Besef ik dat alle realiteit buigbaar is. Dat wat ik negatief frame, kan ik ook positief neerzetten. Vandaag glimlach ik, ontspan ik en kies ik om de mooie kanten te zien. Van al wat me overkomt.

Vandaag werd ik voor de wekker wakker. ?

Vandaag fietste ik zingend door de regen naar de sportschool. ?

Vandaag deed ik 225 situp oefeningen. ?

Vandaag is begonnen.?

#zing

#lach

#behappy

One thought on “Vandaag- Lach, hoe beLACHelijk moeilijk het ook lijkt 

  1. Hoe ouder hoe gemakkelijker je dingen kunt overzien, loslaat, naast je neer legt, en je kan zijn wie je bent.
    Maar dan moet je wel eerst 65 worden en komen de ongemakken ook om de hoek kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.