Vandaag- Doen wat je leuk vindt

 

– Wat ga je doen hierna?

– Ik ga door met mijn project.

– Oh?

– Ja.

– Waarom?

– Omdat ik het leuk vind.

– En hoe zijn je kansen op een baan?

– Slecht.

– Waarom doe je het dan?

– Omdat ik het leuk vind.

Een klassiek Y gesprek in de trein. Je doet wat je leuk vind. Baan of niet.

Ik geloof oprecht dat als je doet wat je leuk vindt, iets doet waar je talent zit, waar je goed in bent, je uiteindelijk ook succesvoller bent. Succesvoller dan wanneer je andere drijfveren volgt. Waarbij ik succesvol definieer als gelukkig zijn met en in je leven. En toch vind ik het bijzonder om deze overtuiging uit de mond van een knul van 25 te horen. Zo wijs was ik op die leeftijd nog niet. Ik streefde carrière, baanzekerheid en een pensioen na.

Niet alles aan de millenial is leuk. Net zoals niet alles aan mijn generatie leuk is. Ik hoop dat ze dit aspect van hun gen behouden. Doen wat je leuk vindt. Daar worden ze zonder twijfel leuker van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.