vandaag- Lijstjestijd

lijstjes 2016

Het is lijstjes tijd. Ik ben geen muziekkenner, dus durf niet te stellen of de dood van Bowie of Prince iets gaat doen aan het monopolie van Bohemian Rapsody. Ook weet ik niet wie kerst-iconischer is, Maria Carey of Christmas Rea. Ik kan je een lijstje geven van de best gelezen Ochtend Ritjuweeltjes van 2016, maar als het goed is, heb je die allemaal al gelezen 😉

De doden van 2016 zijn wederom niet te tellen, de dieptepunten laat ik anderen voor hun rekening nemen, en ik waag me niet aan de sporter van het jaar. Dan maar een lijstje boeken. De top 5 van de boeken die ik in 2016 las. Voor als je niets te doen hebt onder de boom.

Een klein leven van Hanya Yanagihara. Prachtig. Heftig. Overigens is de opvolger, Notities uit de jungle vooralsnog niet om doorheen te komen…

Menthol van Frank Krake. Historisch. Humor. geschopt tot DWDD. Zelf uitgegeven. Er is dus nog hoop voor al die miljoen schrijvers die geen uitgever vinden.

Het boek van de Baltimores van Joel Dicker. Iedereen was vol lof over zijn eerste boek, De waarheid over de zaak Harry Quebec, maar dat vond ik niets. Deze is leuk. Boeiend.

Wat de golven brengen van Fabio Genovesi. Geweldig. Net als zijn eerdere boek Vissen voeren. Must reads.

En dan een oudje, uit 2012, maar zeker lezenswaardig. Paaz van Myrthe van der Meer. Directe schrijfstijl. Bam tussen de ogen. Relativering.

En retour lijstjes zijn altijd welkom. Ook ik zit onder die boom 🙂

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.