Vandaag- Make love, love chaos

Nooit geweten, maar natuurlijk, ik had het kunnen bevroeden. Als we geen regels en afspraken zouden hebben in deze wereld, zou het waarschijnlijk een complete chaos worden. Fauda in het Arabisch (de serie op Netflix met dezelfde titel is een aanrader). Waarschijnlijk zeg ik, omdat we niet weten hoe de wereld geweest zou zijn zonder al die spelregels.

Misschien kun je wel stellen dat met onze huidige overregulering de chaos minstens zo groot is. Van de brandweer moet het raam in een horeca keuken naar buiten open, van de voedsel en waren autoriteit naar binnen. Deadlock.

Voor elke regel richt deze wereld een commissie in.

Vandaag lees ik dat ook de emoticons beregeld zijn. Emoticons!! En dat het Unicode Consortium (lekker pakkende naam ook, NOT!) overweegt, ja overweegt, om emoticons te maken van gemengde stellen. In huidskleur en gender. Als gebruiker zou je daarmee je eigen koppel kunnen samen stellen, door twee poppetjes naast elkaar te zetten grijpen die dan elkaars hand en is het een stelletje.

Het lijkt me de allerhoogste tijd.

Echter, het is vervolgens nog maar de vraag of die emoticons dan door het Unicode Consortium worden goedgekeurd. Say what? Een clubje ongetwijfeld angry old men moet daar over vergaderen?? Maak van die mannen een emoticon zou ik zeggen en hef ze op.

Zodat iedereen zelf kan uiten hoe hij of zij samen leeft, wie hij is en wie zij liefheeft.

Als daar chaos van komt dan omarm ik die met liefde.

One thought on “Vandaag- Make love, love chaos

  1. Wederom een nare politiek correcte stap. We zijn toch allemaal homo sapiens dus waarom al dat onderscheid? Neem bijv LHBT. Dat heeft nu ook het halve alfabet erachter geplakt gekregen. Met als dieptepunt de letter x ‘voor iedereen die zich niet kan vinden in de andere letters’. Soms zijn mensen niet goed wijs. Helaas vaak in groepen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.