Vandaag- Marktaandeel of bagagedrager

Vaak kun je aan de reclame uitingen zien dat een merk het moeilijk heeft. Verstrikt is geraakt in zijn eigen propositie en krampachtig probeert te verbreden, een nieuwe doelgroep aan te boren. 

Managementboek is er zo een. Volledig gericht op de managementboeken (naam goed gekozen ?) heeft het bedrijf een tijdje gepoogd meer te zijn dan dat. “Ook voor alle andere boeken” riep de reclame luid. Helaas. De sticker zat er te vast op. Niet los te weken, dus verkopen ze nu alles wat met management te maken heeft. Iets verbreding, maar niet echt een nieuwe markt.

Zalando staat naast me in het fietsenrek. Zalando is een vrouwenmerk. Zo ook neeegezet in reclames. Vrouwen die nog een paar schoenen bestelden, en nog een jurkje en nog een… handtas. Echte vrouwensymbolen. Ai.

Nu wil Zalando meer marktaandeel. En aangezien de andere helft van de bevolking man is… 

Ik ben geen man, maar schat in dat de commercial met James Franco en ’the man box’ maar weinig mannen aanspreekt. Omdat James Franco geen mannelijk rolmodel is lijkt me, en een ‘man box’ nou ook niet een hele stoere naam is. Roept toch al snel de associatie met een wat groot uitgevallen lunch-trommeltje voor manlief op.

Ik vrees dat Zalando voor mannen iets op de bagagedrager blijft: je zeult het achterop mee, het vertraagt je tempo en je bent er maar zelden blij mee. 

Tenzij je Sef en Gers Pardoel heet. Dol op bagagedragers. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.