Vandaag- Me marktplaats. Nu. Adres. Nu. Adres.

Als kind speelde ik al graag postkantoortje. Formuliertjes invullen, communiceren met allemaal leuke fictieve mensen, visvergunningen verkopen. De formuliertjes griste ik weg uit het postkantoor, me volledig onbewust van het feit dat sommige formulieren geld kostten.

Spulletjes verkopen via Marktplaats nu, is als postkantoortje spelen vroeger. Ik maak een mooie advertentie op, ik communiceer met potentiele leuke klanten en dan als het goed is, een verkoop.

Ergens in dat proces komt een bod vermomd als vraag (want dan bied je niet overt en dus ziet niemand wat je geboden hebt), of iets onbenulligs als vraag: Beste, Ik heb een vraag over ‘houten hoekstapelbed met kast’. U zegt gebruikt, wat bedoelt u met gebruikt? groet Alkmaar.

Net zoals vroeger bij postkantoortje blijf ik rustig en antwoord ik altijd even vriendelijk. Beste Alkmaar. Dank voor je vraag. Gebruikt betekent dat er kinderen in geslapen hebben.

En dan zijn er verschillende scenario’s denkbaar.

1- Alkmaar antwoord met ja, spreekt datum en tijd af  en komt keurig hoekstapelbed met kast afhalen.

2- Alkmaar antwoord met ja, spreekt datum en tijd af en komt niet opdagen.

3- Alkmaar antwoord met adres. nu. adres. nu. adres. Ja. Nee. Nu. Tfl. En dat in allemaal losse berichten. Gebiedende wijs enkelvoud. (Waarbij tfl denk ik, na lang peinzen, staat voor telefoonnummer). Daar blokkeer ik op. Klant of niet, als ik netjes blijf heeft de klant dat ook te doen.

4- Alkmaar reageert met past niet in me bugget. Jou prijs kost te duur. Is meer as in winkel. Ik moet me inhouden niet de grammatica fouten terug te mailen.

5- Alkmaar laat niets meer van zich horen.

Na twee vergeefse wachtpogingen en net zoveel geslaagde transacties ben ik al weer helemaal klaar met marktplaats.

Gisteren hoorde ik op de radio dat naast de bloemenzaak en de elektroshop nu ook particulieren afhaalpunt voor de pakketjes in de buurt kunnen zijn. Levert 40 cent per pakketje op. Oef. En je moet er minimaal vier uur per dag voor thuis zijn. Dubbel oef. Een particulier die haar huis en tijd daarvoor beschikbaar stelde was dol enthousiast. “Je ontmoet allemaal leuke mensen, veel aanspraak, heel leuk.”

Ik ga haar bellen. Misschien wil zij mijn marktplaats deals afhandelen, regelen, wachten op mensen die wel of niet komen opdagen, en en passant nog wat Nederlandse grammatica- en beleefdheidslessen geven.

Ga ik gewoon weer postkantoortje spelen. Met in mijn fantasie allemaal leuke mensen.

One thought on “Vandaag- Me marktplaats. Nu. Adres. Nu. Adres.

  1. Helemaal uit het leven gegrepen, Hanneke. Wij hebben zo eens per jaar iets te koop staan; daarna weten we weer waarom we het zo zelden doen.
    (Interesse in een pan met een inhoud van 8 liter, of een grote wok, of een Le Creuset fondueset ;-))?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.