Vandaag- Menage a trois

In het viertje links achter me hoor ik hem op gedempte toon praten. “Ik ben natuurlijk met Mariëlle. Maar Joy wil mij ook. Mariëlle is degelijk, ik weet wat ik aan haar heb. En Joy, alleen die naam al, dan weet je toch dat het een feestje wordt? Zij brengt gewoon iets spannenders. Haar gevoel voor spanning heb ik nodig. Dat weet ik zeker.”

Je hoeft niet eens heel goed zijn woorden te analyseren, je hoeft zijn stem intonatie niet te horen om net zo zeker te weten dat hij voor Joy gaat.

LINDA magazine deze zomer draait om affaires. Onder de kop eeuwig trouw, wie is dat nou, komt een reeks van bekentenissen langs. Over toezeggingen aan minnaar of minnares die nooit waar gemaakt worden, over de hartstocht, passie of domweg geilheid die bij de eigen partner zo node gemist wordt. Alle verhalen gelezens hebbende weet je dat je er nooit aan moet beginnen. Affaires zijn voor losers. Want iedereen verliest.

Mijn treingenoot. Joy. Mariëlle. Stuk voor stuk zullen ze als verliezers uit dit spel komen wanneer hij nu de oversteek naar Joy waagt.

Ik sta op uit mijn viertje om hem de LINDA onder zijn neus te duwen. Een gewaarschuwd mens telt voor drie in dit geval. Net voordat ik omhoog kom hoor ik hem zeggen: “Voor deze laboratorium opdracht heb ik de verrassende blik van Joy nodig. Zij scoorde vorige toets een negen, dus daar moet ik op meeliften. Misschien vindt de docent het goed wanneer we met z’n drieën de opdracht uitvoeren.”

Ik was het even vergeten. Ik zit in de intercity richting Technische Universiteit Eindhoven. Technische harten hebben hele andere denkbeelden bij spannend, spanning en menage a trois ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.