Vandaag- Met stip op 2

Ik moet bekennen dat ik het niet helemaal meer scherp had. Wat er allemaal gepasseerd is in de ‘bonnetjesdeal’. Hoeveel ministers er al op gevallen zijn en wat eigenlijk de aanleiding was. Iets met een crimineel die 500 miljoen afhandig wordt gemaakt en in een deal daar een flinke slok van terugkrijgt plus straf vermindering. Omdat niet bewezen kon worden dat het megalomane bedrag met drugs handel was verdient.

Nu ik de loop der zaken dankzij de onderzoeksjournalistiek weer helder voor ogen heb, stijgt het schaamrood me wel naar de kaken. Over ons landje. Dat correcte Nederland dat zich de afgelopen dagen verontwaardigd heeft afgevraagd hoe het toch kan, daar in dat gekke bizarre Amerika waar zo’n boef als president wordt gekozen. Die niet én huurder én verhuurder van het postkantoor alias Trump hotel in Washington kan zijn. Die zich niet houdt aan de feiten en het volk toespreekt in nietszeggende one liners. Een president waartegen wij in het geweer komen met een satirische film op een toon die Trump waardig is.

Ik lees de feiten nog eens na. Teeven, Opstelten, Van Miltenburg als Kamervoorzitter, en Van der Steur moeten aftreden. Rutte is op zijn minst beschadigd. Vanaf 2002 is er door onjuiste informatie verstrekt, te beginnen met justitie minister Benk Korthals die spreekt over 2 miljoen. Sinds 2014 is er stelselmatig ontkend en gelogen in deze zaak.

Het werpt een heel nieuwe licht op de film van Lubach. Vanuit het oogpunt van disrespect voor de intelligentie van het volk, gebrek aan integriteit en bully-style politiek kunnen we zonder twijfel stellen: America first, the Netherlands second.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.