Vandaag- #metoo

Het is natuurlijk loei gevoelig. Om als vrouw nu iets te vinden van al die vrouwen. Die zich rondom #metoo uitlaten over mannen.

En lees me goed. Het zit in het woord Rondom. Want ik vind het uiteraard onacceptabel dat een man ongevraagd met zijn handen aan een vrouw zit. Net zoals het onacceptabel is wanneer een vrouw ongevraagd met haar tengels aan een vent zit. Isooknieoke. En natuurlijk vind ik het meer dan goed dat dit ongewenste gedrag nu openlijk benoemd wordt, gezien wordt. Hopelijk leidt het tot echte verandering.

Maar de feministische hetze die nu ontstaat, die niets te maken heeft met seksuele intimidatie op zich, daar krijg ik pukkels van.

Het zijn de zinnetjes als “no power, no pussy”. Dat doet vermoeden dat seks niets meer met liefde te maken heeft, dat in een gezonde relatie niet vrouw en man samen bepalen wanneer ze de liefde bedrijven, maar de vrouw het openen van haar benen als een instrument inzet om gelijkwaardig te worden? Het is een contradictio in terminis. Alleen al het voorstellen bewijst de ongelijkwaardigheid.

Het zijn de opmerkingen in talkshows als “Fijn, alleen maar vrouwen aan tafel”, alsof daarmee de gesprekken beter worden, alsof de uitzonderlijke fijnheid van de soort duidelijk moet worden gemaakt, die geweldig gedijt zonder de mannelijke wederhelft.

Het zijn de observaties als “de man heeft zich de straat toegeĆ«igend”. Zonder dat het gepaard gaat met enige uitleg, wordt een joekel van een frame neergezet. Back to the middle ages, als vrouw kun je nergens heen, je territorium is je huis. Het aanrecht. Het is karikaturaal. En voegt niets toe.

Lees me goed. Ik ben zeer voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. In salaris, in carriere stappen, in autonomie en uiteraard, in respect voor lijf en leden. Maar we zijn niet hetzelfde. En dat willen we ook helemaal niet. Want we vinden het als vrouw wel leuk wanneer de man galant en charmant de deur voor ons open houdt. En vele vrouwen willen liever niet full time werken omdat ze graag en met veel liefde voor hun kinderen willen zorgen.

Dus laten we met respect voor de verschillen, gelijkwaardig met elkaar om gaan. Daar zeg ik #metoo tegen.

One thought on “Vandaag- #metoo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.