Vandaag- Mier, kip, kop. Oh ja, en natuurlijk de NS

Ik denk dat we er normaal uitzien als mieren. Geordend, druk, maar we weten wat we doen en welke richting we op moeten. We staan rechts op de roltrap en lopen links. Ook als het druk is. We bepalen onze positie voor de binnenkomende trein, laten de andere mieren eerst uitstappen voordat wij instappen.

Vandaag vond ik het opvallend druk op het station. Station ‘s-Hertogenbosch heeft de sporen op maaiveld en de stationshal op hoogte. Op die ‘balustrade’ stonden mensen (mag dat nog, mensen? Of doe ik dan de meereizende dieren te kort?), stonden reizigers stil. Te wachten. Niet te reizen. Bijna te rijzen.

De omroepstem draaide daarentegen overuren. Alle sporen waren anders dan de borden aangaven, overal stond +5.

En dus gedroegen wij ons als kippen zonder koppen. De ene helft rende zonder enig idee van richting alle kanten op, in de hoop ergens iets te vinden wat richting bestemming ging. Niets overzicht, rechts staan, links lopen. Nee, stompend, duwend, struikelend en zoekend. De andere helft was zijn kop al kwijt en stond nog na ijlend te wachten. Op niks.

Ik zit met zweet op mijn voorhoofd in een trein. Duidelijk gevalletje kip zonder kop categorie 1. Nu maar hopen dat we de goede kant op gaan.

#tienertoerhetlanddoor

One thought on “Vandaag- Mier, kip, kop. Oh ja, en natuurlijk de NS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.