Vandaag- Mijn vakantie avontuurtje

Het is een beetje onnozel, maar ik had me nooit bewust gerealiseerd dat het bestond. Tot deze zomer. Deze zomer had ik een vakantie avontuurtje.

Voor mijn vakantie abonneerde ik me op Kobo plus van bol.com. Voor nog geen tientje per maand redelijk onbeperkt e-books downloaden en lezen. Dat scheelt een hoop kilo’s in de koffer.

Na mijn eigen must read lijstje gelezen te hebben, vooral literatuur en Scandinavische thrillers, scrolde ik door de ‘meest gelezen’ aanbevelingen van Chatbot Billy. Bol.com weet goed hoe haar klanten vast te houden. En stuitte op een ongelofelijk lange reeks Chick Lit. Ik had geen idee dat het bestond.

Raar genoeg vind ik chick flicks, romantische vrouwen films heerlijk om naar te kijken. Geniet ik van de voorspelbaarheid van het thema, de voorspelbaarheid van de plotwending, de voorspelbaarheid van het happy end.

Diezelfde structuur en voorspelbaarheid bestaat dus ook in boeken?? Chick Literature. En wordt door vele, vele (vast vrouwelijke) lezers gelezen.

Ik heb me eraan gewaagd. Aan een Jill Mansell. Anders dan bij een film wordt een veelheid aan karakters opgevoerd. Zo’n boek moet minimaal drie verhaallijnen hebben om een beetje boeiend te blijven. Slechts één setje wat wel, niet, op het verkeerde moment, op de verkeerde plek, wel, niet verliefd is, wel geen avontuurtje heeft, is toch wat saai voor een heel boek. Dus doen we dat keer vier. En al die verhaallijnen komen aan het einde wonderbaarlijk bij elkaar.

Het lijkt me eerlijk gezegd nog niet makkelijk zoiets te schrijven. Wel zoetsappig schrijven, zonder te soft te worden, wel voorspelbaar, zonder te veel clichés.

Ik heb er twee uit. Heel eerlijk, zo leuk als ik een romantische film vind, zo niet leuk zijn deze boeken voor mij. Morgen loopt mijn abonnement af. Vandaag gauw nog een thriller downloaden.

Mijn chick lit avontuurtje is ten einde.

2 thoughts on “Vandaag- Mijn vakantie avontuurtje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.