Vandaag- Moeten we er allemaal aan geloven. Nou ja, bijna allemaal.

Het is 25 mei. Ik zie het helemaal voor me. Ze staan klaar. Opgesteld in groepjes van drie. Want alleen is onveilig, twee leidt tot verlamming in besluitvorming. Pakken we haar op, slaan we hem in de boeien? Of wordt het een boete van 20 miljoen? Oneven aantal beslist. Ze hebben speciale pakken laten maken. Voor de trots, het groepsgevoel. Want als het werk dat niet vanzelf geeft, moet de etiquette en vorm een handje helpen. De communicatie afdeling heeft zijn werk weer gedaan.

“Mensen. Vandaag is het zover. Bescherm de onschuldigen. Whoya!” Uitgesproken door de leidinggevende die net niet de allure van een politiecommissaris uit een Amerikaanse serie heeft. Waardoor de Who al sterft bij de ya.

Ik verwacht ze vandaag. En heb geen antwoord.

Zoals het opsporingsdiensten gewoon is, zal ik eerst tijd krijgen mijn fout te herstellen. En komen ze over twee weken nog eens langs.

Natuurlijk kun je het me kwalijk nemen. Ik had gewoon eerder moeten beginnen. Maar mijn hemel, werd mijn tijd even opgeslokt door ongewenste spam! Van al die bedrijven en instellingen waarvan ik niet eens meer wist dat ik ooit contact met hen had gezocht, ontving ik de afgelopen dagen een email. Met hele lappen tekst. Slecht leesbare tekst. En onduidelijke instructies. Als ik in het bestand wilde blijven moest ik iets doen. Of juist niets doen. Als ik mijn gegevens wilde beschermen moest ik onveilige handelingen doen.

De algemene verordening gegevensbescherming is heel prima. Denk ik. Om fraude te voorkomen, hackers het moeilijk te maken.

En ik vind het ook goed dat hij voor iedereen geldt. Dus ook ik zal dit weekend een privacy statement op mijn website zetten. Zodat iedereen weet dat ik niets doe met het mailadres wat ik van je heb als je je hebt ingeschreven voor de ochtend Ritjuweeltjes update. No worries.

Maarre, kan iemand er dan heel Europa breed, gelijke monniken gelijke kappen, eerlijk is eerlijk, voor zorgen dat Mark Zuckerberg niet langer wegkomt met loze sorry’s en vage beloftes?

Europa trekt je AVG pak aan, zet je stoerste verordeningspet op en pak die boef.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.