Vandaag- Music was my first love

Op de radio hoor ik dat radio nog steeds geliefd is. Omdat je als luisteraar niet weet wat er komen gaat. “In een magisch klein boxje wordt bepaald wat jij te horen krijgt. Steeds weer een nieuwe ontdekking.” 

Ik zet de radio uit en een cd aan. 

Het is een oudje. Die ik nooit meer draai (draai? Het is geen langspeelplaat!). Afspeel. Ooit gekregen van een vriendje. Hij probeerde mijn muzieksmaak te verruimen. Dit was zijn opvatting van mooie muziek.

Ik hoor de noten en ik sta vele jaren terug in het ouderlijk huis van de jongen waar ik toen verliefd op was. We speelden huisje boompje beestje, terwijl zijn ouders op vakantie waren. De tonen zijn licht en luchtig, we waren pas net bij elkaar. Prachtige muziek, ik zou er eeuwig op hebben kunnen dansen, in dat huis, in dat leven. Toen.

Drie nummers verder hoor ik moeilijke tonen, onverstaanbaar geprevel. Cd van jou, cd van mij en de relatie is voorbij. Verdrietige muziek, de tranen welden, ruzies over niets en opeens was onze toekomst weg. Toen.

Ik luister. Vrij van de emotie van toen. 

Soms blijft de muziek langer dan het vriendje. En kom je er pas na vele jaren achter dat het echt zijn muziekkeus was. En niet die van jou. Voor jou is het slechts herinneringsmuziek. Van toen. 

Het is voorjaar. De cd gaat de prullenbak in. Nu.

#music

#firstlove

One thought on “Vandaag- Music was my first love

  1. Voor mij is het anders. Er is muziek die vroegere liefdes in mijn leven brachten en die ik nog steeds graag draai (ik heb nog wel een grammofoon) of hoor, niet alleen vanwege de herinnering. Do what you gotta do, de B-kant van Aint got no I got life van Nina Simone bijvoorbeeld. Huiswerk maken bij T. thuis. Soms zijn de herinneringen pijnlijk, maar blijft de muziek mooi. A. vond mijn favoriete muziek maar niks, kwam zelf met Bowie (Aladdin sane) en Genesis: A. is weg, maar haar muziek is gebleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.