Vandaag- Niemand anders dan jezelf

Dit weekend stond ik in een body combat les. Terwijl iemand boven harde muziek probeert uit te schreeuwen welke combinaties je moet maken, sla en trap je in het luchtledige. Terwijl je in de spiegel naar jezelf kijkt.

Ik ga naar de body combat als ik mijn agressie of boosheid kwijt moet. Na een rotdag op het werk, of als me privé iets dwars zit. Een uur lang vecht, sla, stomp en trap ik dan tegen degene die het onderwerp van mijn boosheid is. Zonder dat diegene zich er ook maar van bewust is welke klappen hij of zij moet incasseren.

Dit weekend moest niemand het ontgelden. Niemand doet wat ik wil. Ik begrijp niemand. Dus gaf ik stoten, hoeken, en back kicks aan niemand. En volledig uitgeput, leeg gesport, constateerde ik na een uur dat ik van niemand gewonnen had.

Ik keek nog eens in de spiegel. Het leven is een groot gevecht tegen jezelf.

One thought on “Vandaag- Niemand anders dan jezelf

  1. Mooi en herkenbaar. Heb nl al maanden last van een slijmbeurs in mijn heup. Door te hard trappen tegen de bokszak. Boosheid weg. Pijn ervoor terug. Zinloos dus… maar toch soms lekker.. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.