Vandaag- Oktober. Fest?

Het duurt nog maanden tot Kerstmis. En mijn god, wat is carnaval al weer lang geleden. Sinds de koning de dag heeft veranderd, is de ‘ginne’ letterlijk uit de Koningsdag. Weinig gein en feest voor het gewone volk. Halloween en st. Maarten zijn kinderfeestjes. Snoepmachines. Er is in de herfst voor de volwassene weinig te halen.

Onze oosterburen bieden uitkomst. Bier, verkleden, vreten, de ruitenwisser doen. Ja. Dat is wat je denkt dat het is. Met je armen boven je hoofd heen en weer zwaaien op slechte muziek. 
 
Welkom op het Oktoberfest.
 
Wij doen ook mee. Starten de avond met een Duitse schlager (dat is nog goed zoeken op de oktoberfest playlist van Spotify- er staat geen Duits nummer op?), eten brödchen met Bockwurst, schnitzels mit kartoffelsalat en lebkuchherzen. We drinken 0% alcohol bier. Kijken een Duitse film zonder ondertiteling. En praten de hele avond nur auf Deutsch.
 
Van origine heeft elk feest een dieper doel. Alleen vergeten we dat door de eeuwen heen. Ons doel vanavond is heel helder. 
 
Ik gok dat onze pubers nog niet zo zwei-drie-vier-gib-mir-noch-ein-Bier- verslingerd raken aan onze versie van de traditie. Maar hun Duits mondeling komende week op school met gemak inkoppen. 
 
Ziel erreicht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.