Vandaag- OMG nieuws

Oh My Go..” (en afhankelijk van wel of niet gelovig kies je voor d of sh.)

Ik had een half uur eerder dezelfde uitroep gedaan als de puber die nu deed met de telefoon voor haar neus de muesli weglepelend. “Ja, verschrikkelijk hè, ze zijn in Nederland.” Ik doelde op het bestelbusje dat is ingereden op bezoekers van Pinkpop. Drie doden en een zwaargewonde. Hoewel de politie nog niet weet of het met opzet is gebeurd, sloeg de schrik me on het hart. Nu is Nederland aan de beurt.

De puber OMG-de nogmaals, en las voor: “Meet the 32 year old advisor of Trump who seperated migrant kids from their parents.” En toen OMG opnieuw.

Ik verwachtte dat ze nu wel bij het Pinkpop nieuws was aanbeland. “Ik heb het altijd fout geleerd bij bio. Ze hebben een ontdekking gedaan en nu staat het fout in mijn binas.”

Pubers lezen hun nieuws op Reddit. En hoewel het kopje world news heet, is het daar vooral Amerika dat de wereld domineert. En bepaalt Amerikaans nieuws, naast de door henzelf ingestelde voorkeuren, hun nieuwsbeeld.

Misschien moet ik er niet om rouwen. De dag dat Nederlands nieuws zo groot is dat pubers op reddit OMG-en weten we zeker dat we over een aanslag spreken. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.