Vandaag- Onrust

“België te ver gegaan met anti terreurmaatregelen na aanslag”

Aldus Human Rights Watch.

Deze week nam ik deel aan een crisisoefening. Wat doe je als een lonely shooter de universiteit onveilig maakt, als er grootschalig identiteitsfraude wordt gepleegd, als …

Ik had de taak om voorzitter te zijn. Waar ik normaliter me alleen druk hoef te maken om de communicatie, voelde ik nu de algehele druk, onrust, verantwoordelijkheid om de crisis te beslechten, kordaat te handelen, niks verkeerds te doen.

België werd net na de aanslag verweten dat ze haar zaakjes niet op orde had. Dat instanties niet samenwerkten, ze niet wisten wat ze wisten, te weinig hadden gedaan om dit gruwel te voorkomen.

Human Rights Watch heeft een belangrijke taak. Fundamentele rechten van elk individu moeten bewaakt worden. Dat snap ik. Vind ik ook echt. Maar nu zeggen dat de wetten die gemaakt zijn te vaag zijn, er te veel militaire mankracht op de been is geweest, er te veel invallen zijn geweest en mensen te hardhandig op straat zijn aangehouden, vind ik eerlijk gezegd niet helemaal fair.

Achteraf is het goed wonen zeggen ze in Brabant. Misschien moet Human Rights Watch eens crisis voorzitter zijn. Aan de lijve de druk, stress en onrust voelen om te handelen. Praten we daarna verder.

#rustigweekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.