Vandaag- Oostenrijkse bergen

Dit jaar was het Oostenrijk. Dat als hotste vakantie land uit Facebook sprong. Juist omdat het er niet zo warm was.

Ik heb menig zomer in Oostenrijk doorgebracht als kind. En het is geen geheim wanneer ik deel dat Oostenrijk niet mijn favo bestemming was. Elke dag bergen beklimmen met als lokkertje dat ik mijn naam in het grote boek bij het kruis op de top van de berg mocht zetten. Doe mij maar een ijsje?.

Tegenwoordig is Oostenrijk volledig ingericht op kinderen. Van rodelbanen tot stempelkaarten om van punt naar punt te klimmen. Slimme country marketing leidt tot een hotte zomer.

Vandaag vlieg ik naar München. München is voor mij synoniem voor Oostenrijk (ik weet het, het is het land van frau Angela Merkel), want vanuit München was het altijd nog maar een heel klein stukje tot onze bestemming in Oostenrijk.

Het is dertig graden in München. Ik geef munchenrijk een tweede zomerkans. Voordat ik vanavond aan het diner moet verschijnen en voordat morgen de bijeenkomst begint, tik ik een rodelbahntje en twee wandelstempels aan.

Jodelahiti!

3 thoughts on “Vandaag- Oostenrijkse bergen

  1. ‘Niet zo warm’? Wij hebben ter plekke zonnebrand bíj gekocht omdat het steevast tussen de 25 en 32 graden was, waar we hadden gerekend op 3 graden en sneeuw… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.