Vandaag- Op date

Dit weekend gingen we uit eten. Om het leven te vieren. Zo eens per jaar is dat reuze verstandig. Vieren dat je leeft. 

In het restaurant werden we hoffelijk welkom gegeten. De gastheer keek ons aan en zei: “Dit is geen eerste date. Een tweede zou best kunnen, hij kijkt nog zo verliefd naar je.” Met een vette knipoog. Goede verkoper die gastheer. We bestelden meteen het aperitief van zijn keuze. 

Het zette me wel aan het denken. Net als regelmatig het leven vieren, zouden stellen ook met enige regelmaat de tweede date moeten doen. Ook al zijn ze al jaren getrouwd of samen, hopelijk gelukkig. Zo’n tweede date is razend interessant en spannend. Wel nog aftasten, maar toch al iets van de ander weten. Misschien al gezoend, maar veel meer mogelijk nog niet. Benieuwd naar alles van de ander en tegelijkertijd druk om jezelf zo goed en leuk en vrolijk en bijzonder en aantrekkelijk mogelijk neer te zetten. 

Nu ik het zo schrijf weet ik waarom stellen geen tweede date doen als ze al jaren samen zijn. Het is kei hard werken en het voelt toch een beetje raar. Zelfs naar je eigen partner. Of misschien wel juist. 

Second Love is ongetwijfeld ontstaan uit het gegeven dat je wel nog een keer dat gevoel wil van een eerste en tweede date, zonder het leven lang wat daarna komt.

Ik kies voor hard werken. Zoals ik minstens een keer per jaar het leven vier, ga ik een keer per jaar met mijn eigen geliefde de tweede date doen. Morgen gauw een nieuwe jurk kopen?.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.