Vandaag- Panda poten

“Welk dier ben jij?” Een populaire vraag tijdens ontgroeningen en cursussen ’terug naar de basis-terug naar jezelf’. Een collega typeerde mij eens als een wolf. Misschien had het te maken dat ik na een periode weer terug in Nederland was. Verdere toelichting herinner ik me niet.

De meeste mensen typeren zichzelf graag als een krachtig dier. Leeuw. Tijger. Of een slim dier. Mier. Of een edel dier. Paard. Je hoort zelden stokstaartje. Zwijnrat. Neusaap. Fruitvlieg.

Ik typeerde mezelf vroeger graag als schildpad. Maar eigenlijk ben ik een panda.

Nee, ik heb niet de vindingrijkheid van het beest. Ook niet zijn luiheid. Maar ik heb net als de panda zes tenen.

Het zomerseizoen juich ik omwille van alles toe. Licht, zon, warmte, de vrolijkheid van de mensen. Maar mijn voeten krommen zich in hun winterlaarzen. Want hoe soepel hand gemaakt Italiaans leer ook. Hoe merk sterk, hoe laag of afwezig de hak, mijn voeten weten een blaar te maken. Ergens. Op hak, hiel, teen. You name it, I’ve got it.

Aan weerszijden van mijn kleine teen zit namelijk een wannabe teen. Nooit volgroeit, maar net bobbelig genoeg aanwezig om blaren uit te lokken. Mijn allereigenste poezelige panda pootjes…

Misschien moet ik meer panda worden. Minder rennen en meer op mijn kont zitten. Eten en verder niksdoen. (Wel jammer dat ie alleen groente eet…?)

#bijnavakantie

One thought on “Vandaag- Panda poten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.