Vandaag- Prachtig product, faliekant mislukt

Op een of andere manier zijn ze nooit echt in zwang gekomen. Misschien zijn door de vrieskou niet alleen de toppen van mijn vingers maar ook mijn dendrieten nog bevroren. Ik krijg het hoe dan ook niet echt goed beredeneerd of geanalyseerd waarom het mislukt is. Het lijkt zo’n gouden niche product. Eenvoudig om te maken, makkelijk om aan te passen in kleur en motief, handig om mee te nemen onderweg, in allerlei breedtes en diktes te ontwikkelen, warm, efficiënt voor precies daar waar de behoefte het grootst is. Je oren.

En toch is het nooit in zwang geraakt.

Ik zie twee mensen op het station staan met een hoofdwarmband op. Ze zijn de veertig ontgroeid, maar oud zou ik ze nog niet noemen. Ze dragen hem beiden, de gedempte variant, beetje kleur, tikje Scandinavisch patroon, maar niet te opvallend. Dachten ze. Die dingen zij zó uit de mode dat ze enorm opvallen.

Al typend en opwarmend weet ik opeens waarom ze nooit echt succesvol zijn geweest. De pakkende naam ontbrak. Hoofdbandverwarmer, muts zonder bovenkant, oorwarmer zonder kleppen, gebreide hoofdband… op internet ontdek ik dat we, wat we vaak doen, de term ophippen door er Engels van te maken: headband.

Het helpt niks.

Prachtig product, hopeloze naam. Faliekant mislukt.

#staywarm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.