Vandaag- Razend door Duitslandschap

Train, plane, automobile spotting. Ik heb het nooit zo begrepen. Wat is de lol van het turen naar binnenkomende en uitgaande voertuigen? Misschien is het een jongens dingetje.

Tot deze week. Mijn tripje buitenland was per Duitse trein. De ICE. Gedraagt zich als een vliegtuig met voorbestemde, in ligstand uit te klappen stoelen, catering service, stopcontacten en nachtlampjes. Een groot scherm waarop wordt aangegeven waar we zijn, wat er te gebeuren staat. Geweldig. Maar misschien nog wel indrukwekkender vond ik het om met 260km per uur door het Duitse landschap te razen. Door tunnel, over heuvels, in bochten, dwars door wandelland. 

En dan vaart te minderen en aan te komen op een mega dertig sporen station. Waar het een komen en gaan is van mensen, goederen, materieel, leven. Vanuit mijn uiterst comfortabele treinstel in ligstand sloeg ik het gade. Om binnen no time weer vijfde versnelling op te trekken en door te bulderen naar das nachste Bahnhof. 

Ik stap in mijn sprintertje. Die kan ik met de fiets nog bijhouden ?

One thought on “Vandaag- Razend door Duitslandschap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.