Vandaag- Schoenmaker blijf bij je blogleest


Vandaag opent Koningin Maxima het oude klooster in Den Bosch waar een nieuwe data science opleiding van start gaat. De Jheronimus Academy of Data Science.
Aangezien ik er wel ben, maar geen taak heb, besloot ik mij op te werpen als de real time on the spot live vlogger. Ja gevoelsmatig ontbreekt daar een B. Ik blog liever dan dat ik vlog. Sterker nog, ik ben een vlogmaagd. En Koninklijk blauw bloed leek me een gepast moment om het vlies te breken. Dus ik ga vanmiddag vloggen. Op het officiĆ«le account van mijn werkgever, TU Eindhoven. Tuurlijk. Logisch. Verstandig. 

Gisteren kreeg ik dan ook een super spoedcursus video maken. Voor Dummies. Echt.

– Je houdt je smart phone zo stabiel mogelijk vast door je duimen onder je telefoon te leggen. 

– je filmt altijd met je telefoon horizontaal, dus een breedtebeeld.

– je houdt je armen langs je lichaam, je ellebogen tegen je zij, voor stabiliteit.

– je filmt iets wat beweegt, je gaat niet met je telefoon van links naar rechts bewegen.

– je filmt nooit langer dan 6 seconden. Daarna breek je af en start je een nieuw filmpje.

– je zegt niks tenzij je iets te melden hebt.

-je zoekt een leuk object of talking head en film die steeds, daarmee krijgt je film een thema (Dit categoriseerde ik al als cursus gevorderden).

Zoals veel dingen in het leven klinkt het akelig eenvoudig. Totdat onze koningin aan komt schrijden. Ik, verblind door haar prachtige outfit – ik blijf een kleding liefhebber-, vergeet mijn telefoon te ontgrendelen. De code moet nog ingevoerd, ik besluit in paniek Facebook live te gaan omdat dat sneller is, met vinger voor de camera, wanhopig zwaaiend met mijn phone, beeld verticaal over anderen heen buitelend, binnensmonds vloekend net hard genoeg om live te horen, leg ik voor eeuwig de achterhoofden van de zeventien (!!!) rijen voor me vast. Geen glimp van hare majesteit. Om de rest van de ceremonie bezig te zijn met undo, delete, verwijder deze post en mijn herkansing te missen, het moment dat zij het klooster verlaat en ik haar en face zou kunnen filmen. 

Schoenmaker blijf bij je blogleest. Was het maar vast vrijdag…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.