Vandaag- Het seizoen van de romantiek

Het is toch een beetje het seizoen van de romantiek. Kaarsjes aan, lichtjes in bomen, huskytochten, warme chocolade, berghutten en houtvuren met berenvellen. Ik stel me elk jaar voor dat de kerstdagen zo zijn. Google elk jaar op een regenachtige herfstdag op waanzinnigewintersweg om dan uiteindelijk toch gewoon gewoon te doen met Kerst. Familiediner, dagje sauna om het jaar te overdenken, en niksen. Maar de mystiek van de romantiek blijft.

Waar ik nooit over nadenk bij mijn wilde winter fantasieën, is dat die houtblokken gehakt moeten worden voordat ze nonchalant die berghut warm houden. Om nog maar niet te spreken over het aansteken van dat vuur. Want waar lagen de lucifers ook al weer? Een beetje berghut op een beetje berg, met een beetje huskyslee voor de deur kent geen elektriciteit. Op de tast de kaarsjes aandoen met de gevonden aansteker, dan naar buiten jezelf warm hakken, vervolgens het haardvuur aansteken, met een pannetje het water verwarmen voor de thee (voor de heisse choco heb je melk nodig- die koe laat je even links staan in de wei), om dan uiteindelijk kapot op dat berenvel neer te ploffen. Koudzweet over de rug, niks romantiek.

Vanochtend ervoer ik het berghut scenario in mijn eigen huis. Om 6.20 uur viel de stroom uit. Overal in Den Bosch en omstreken. Ik telde mijn zegeningen, ik had al gedoucht. Verder moest alles op de tast. In de kou.

Als ik volgend jaar weer de google urge krijg voor de Kerst voeg ik één zoekterm toe aan mijn berghut, berenvel, husky lijstje. Stroom.

#energievolledag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.