Vandaag- Smokey bandit 

Ik kom het perron op en bij de laatste trede ruik ik haar. Ze zit zeker nog tien meter verwijderd van me op een bankje. Maar haar geursporen reiken ver. De verloren rookster.

Ze zit daar heerlijk. In haar telefoon, met haar sigaret. Gewoon, de wereld even buiten. Alsof het de jaren zeventig is, toen de tv nog maar twee zenders had, hey, toen we nog tv keken, toen de sigaretten in wijnglazen op tafel stonden. Als een schaaltje M&M’s om vrijelijk uit te grabbelen.

Haar week begint. Met een sigaret.

En natuurlijk is het meer dan ongezond. Zijn het letterlijk kankerstaafjes. Nothing good comes of it.

Maar alleen voor de geur zou ik er soms een willen opsteken. Die scherpe, je geest heel even rakende, lucht. Die nog even kringelt en dan vervliegt.

Ik doe het niet. Heb ze niet eens. Zou ‘m waarschijnlijk niet eens lekker vinden.

Maar die geur, hè.

Dat was vorige week.

Vandaag ren ik het perron op, net op tijd voor de trein. Vijf stappen verwijderd van me zit een jonge vrouw. In haar telefoon, met haar sigaret. De geur kringelt mijn neusholte in. Ik schud mijn hoofd in een poging de scherpe lucht te mijden. Bijna moet ik kokhalzen, zo hard komt hij binnen.

Niets zo wisselvallig als de mens. Nou ja, op het voorjaarsweer in Nederland na dan. ??

#smokeybandit

#freshair

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.