Vandaag- Social media is a b#tch

Twee weken geleden beheerde ik het instagramaccount van #metrotreinleven. In naam van Metro plaatste ik foto’s en tekst op Instagram. Een week lang. In de trein vanochtend zie ik mijn toen geposte foto’s opnieuw langskomen, want iemand heeft gereageerd.

Social media is a bitch. Je hoort het de B&Bers (beroemden en bekenden) zeggen: Lees je recensies niet, je wilt niet weten wat twitter van je optreden vond. Het oordeel is snoeihard.

Ik ben noch bekend, noch beroemd, maar ook ik ervaar de toorn van social. “Wat een loveless beheer van het metroaccount deze week. Met steeds reclame voor die eigen website”. Ik zie de likes op deze reactie met de minuut groeien (in mijn hoofd…).

Ik heb geen idee wie dit heeft geschreven. Ik ken de persoon niet, hij/zij mij ook niet. Maar vindt iets. Van mijn Instagram Posts en de verwijzing die ik daarin deed naar hannekeschrijft.

Mijn primaire reactie is boosheid. En schaamte. En verontwaardiging. En onzekerheid. Hoezo niet leuk? Hoezo reclame? Mensen tippen op een ochtendblog? Wat is daar nu erg aan? En wie denkt hij/zij wel dat die reactie met iedereen gedeeld moet worden?

Dan weet ik dat ik wijs moet zijn. Moet nadenken wat deze reactie me kan brengen. Klaarblijkelijk is instagram- het plaatjeskijkenmedium- niet geschikt voor tekst. En misschien zit inderdaad niet iedereen te wachten op een verwijzing naar mijn blog.

Kan het beter, anders?

Mijn zen zin, begrip voor de wereld, je kunt er alleen maar van leren- bui duurt slechts luttele seconden. Om toch weer boos en onzeker te worden.

Naast mij in de trein zitten vier pubers luidruchtig hun aanwezigheid op Snapchat en Instagram te vergelijken. Ik hoor het aan hun stemmen. Twijfel en Onzekerheid. Social media in de pubertijd. Dat moet de ware hel zijn.

 

4 thoughts on “Vandaag- Social media is a b#tch

  1. Hanneke, niets van aantrekken. Jouw blogje is mijn koekje bij de koffie, mijn toefje room op de aardbei. En stukken leuker dan al die leeghoofdige figuren die met een pruillipje in de camera staren om ons hun ‘belevenissen’ te vertellen. Die met de diepgang van een vloeitje. Je zou moeten posten ‘Hanneke schrijft lekker door’ 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.